Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Αγρίνιο: Το πασίγνωστο ουζερί του Παπαδόπουλου (photos – video)

Σαράντα πέντε χρόνια λειτουργίας συμπληρώνει φέτος ένα από τα πασίγνωστα «στέκια»του Αγρινίου το ουζερί του Σωτήρη Παπαδοπούλου που αποτελεί καθημερινό σημείο συνάντησης ανθρώπων διαφορετικών τάξεων, ηλικιών, αντιλήψεων καθώς και διαφορετικών πολιτικών προτιμήσεων και κυρίως οπαδών διαφορετικών ποδοσφαιρικών ομάδων.
Στου «Παπαδόπουλου» πολιτικοί, επιστήμονες ,υπάλληλοι, εργάτες, αγρότες με ουζάκι, τσίπουρο και κρασί παραμερίζουν εκείνα που τους χωρίζουν και γίνονται όλοι μια παρέα. Βέβαια δε λείπουν οι ζωηρές και καμια φορά ομηρικές συζητήσεις το φάσμα των οποίων είναι απεριόριστο… Μίκης Θεοδωράκης, Δημήτρης Μητροπάνος (τον συνέδεε βαθιά φιλία με τον Σωτήρη Παπαδόπουλο) Λουκάς Νταράλας (πατέρας του Γιώργου Νταλάρα) Μπάμπης Γκολές, Αννα Φόνσου είναι ορισμένοι από τους εκατοντάδες επώνυμους που γνώρισαν την ατμόσφαιρα του μαγαζιού.

Αν και φανατικός με τον Παναιτωλικό και την ΑΕΚ ο Σωτήρης Παπαδόπουλος θεωρεί από τις πιο ξεχωριστές στιγμές του μαγαζιού του την παρουσία τους σε αυτό του Μίμη Δομάζου, της Βίκυς Μοσχολιού και του Βασίλη Κωνσταντίνου. Ο Σωτήρης αρέσκεται να χαρακτηρίζει το ουζερί ως το στέκι της πολιτικής και ίσως όχι άδικα μιας και από εκεί περνάνε βουλευτές, δήμαρχοι και άλλοι παράγοντες του δημόσιου βίου. Μάλιστα ο αείμνηστος δήμαρχος Αγρινίου της μεταπολίτευσης Στέλιος Τσιτσιμελής στις πρώτες δημοτικές εκλογές μετά την πτώση της Χούντας πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία στο πατάρι του ουζερί!!

Μια σαράντα πεντάχρονη ιστορία δε μπορεί ούτε κατ´ελάχιστο να καταγράφει σε λίγες αράδες. Εκείνο όμως που μπορεί να γραφεί με σαφήνεια είναι ότι το συγκεκριμένο στέκι αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας πολλών Αγρινιωτών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι σύντομα και περιεκτικά, χωρίς προσβολές και χυδαίες εκφράσεις.
Η συντακτική μας ομάδα κάνει χρήσει του κώδικα δεοντολογίας, περιφρουρώντας την τιμή και την υπόληψη κάθε πολίτης αλλά θέλει να διατηρήσει και ένα πολιτισμένο επίπεδο στο δημόσιο διάλογο και δεν θα δημοσιεύει σχόλια που δεν ανήκουν στο ύφος του ιστότοπου.
Ευχαριστούμε