Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟN AΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ CENTRO

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση»
ΕΔΡΑ: ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ 26410-22325-   Email somidip-enosi@hotmail.gr   
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟN AΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ CENTRO
     Το ταξικό σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων «Η ΕΝΩΣΗ»  εκφράζει την αλληλεγγύη του και χαιρετίζει όλους τους εργαζόμενους στο κατάστημα Centro  που  από χθες ξεκίνησαν έναν συλλογικό δίκαιο αγώνα με τη μορφή της επίσχεσης εργασίας, διεκδικώντας τα δεδουλευμένα  5 μηνών. Χαιρετίζει όλους αυτούς που ξεπέρασαν τον φόβο και την τρομοκρατία της εργοδοσίας και απάντησαν σαν μια γροθιά στην απόφαση της εταιρείας να υπογράψουν ατομικές συμβάσεις με μείωση μισθών, και  3 ημερών εργασία. Είναι ή ίδια εταιρεία που πριν  2 χρόνια προσπάθησε να προβεί σε απολύσεις. 
Είναι η εταιρεία που καλλιεργεί το  χιλιοειπωμένο αταξικό και επικίνδυνο σύνθημα ότι στην εταιρεία «είμαστε όλοι μια οικογένεια» ώστε κανένας να μην αντιδρά.
 Συνάδελφοι και συναδέλφισσες έχουμε πλέον συσσωρευμένη πείρα και........
εμπειρία, από προηγούμενες μάχες στο χώρο δουλειάς. Όσα χρόνια η εταιρεία ομολογούσε τα κέρδη της, δεν τα μοιραζόταν με τους εργαζόμενους, τώρα που η εταιρεία λόγω της καπιταλιστικής κρίσης έχει μειώσεις στο ποσοστό κέρδους της, μας επιβάλει σε μας τους εργαζόμενους θυσίες, δηλαδή να υποστούμε εμείς μείωση στη ζωή μας και τα δικαιώματα μας.  Μόνο που ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

            Με την απόφαση του αγώνα , με επίσχεση εργασίας οι εργαζόμενοι στο κατάστημα Centro αρνήθηκαν ουσιαστικά να υποταγούν στους εκβιασμούς και τα τρομοκρατικά διλλήματα της εργοδοσίας για μειώσεις μισθών, υπογραφή ατομικών συμβάσεων, μειωμένων συνολικά δικαιωμάτων. 



            Πρέπει να σπάσουμε το φόβο και να δείξουμε πόσο μεγάλη δύναμη έχουμε οι εργαζόμενοι, να ακολουθήσουμε το δρόμο της αξιοπρέπειας, δουλεύουμε σκληρά και απαιτούμε σεβασμό, η ζωή και ο αγώνας είναι μπροστά μας, ο εργαζόμενος που δέχεται τρομοκρατία και εξευτελισμούς χωρίς να αντιδρά και να μάχεται, είναι  τελικά ο χαμένος.


            Μην πέσετε στην παγίδα της αναμονής και της αυταπάτης ότι η εργοδοσία ¨θα φοβηθεί¨ τη νομική και δικαστική οδό και την παθητική στάση. Η εργοδοσία είναι αδύναμη όταν έχει απέναντι της οργανωμένους και αποφασισμένους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους εργαζόμενους. Όταν δίνουμε μια μάχη μπορεί και να τη χάσουμε, μάχες όμως που δεν δώσαμε ποτέ είναι χαμένες από χέρι. Είμαστε ενωμένοι και αποφασισμένοι. Είμαστε εδώ, αγωνιζόμαστε και στέλνουμε μήνυμα αντίστασης στις βάρβαρες πολιτικές και προθέσεις με στόχο να ισοπεδωθούν εργασιακά - μισθολογικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Κανένας εργαζόμενος δεν υπογράφει οικειοθελώς την εξαθλίωση και τελικά τη σφαγή του.
Το σωματείο μας εκφράζει τη στήριξη και την αλληλεγγύη του στην  κινητοποίηση των συναδέλφων μας εργαζομένων, ώστε:

ΚΑΝΕΙΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΣΕΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ – ΚΑΜΙΑ ΜΕΙΩΣΗ 
ΝΑ ΔΟΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΤΩΝ 5 ΜΗΝΩΝ
AΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ
ΔΟΥΛΟΙ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ

ΧΩΡΙΣ ΕΣΕΝΑ ΓΡΑΝΑΖΙ ΔΕΝ ΓΥΡΝΑ
ΕΡΓΑΤΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΑΦΕΝΤΙΚΑ!
    ΤΟ Δ.Σ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι σύντομα και περιεκτικά, χωρίς προσβολές και χυδαίες εκφράσεις.
Η συντακτική μας ομάδα κάνει χρήσει του κώδικα δεοντολογίας, περιφρουρώντας την τιμή και την υπόληψη κάθε πολίτης αλλά θέλει να διατηρήσει και ένα πολιτισμένο επίπεδο στο δημόσιο διάλογο και δεν θα δημοσιεύει σχόλια που δεν ανήκουν στο ύφος του ιστότοπου.
Ευχαριστούμε