Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου 2012

“Εκτός τόπου και χρόνου υπουργείο και ΟΑΕΕ”


Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί επαγγελματοβιοτέχνες του Αγρινίου στα γραφεία του υποκαταστήματος του Ο.Α.Ε.Ε. (φωτό).Στο ακόλουθο ψήφισμα αναλύονται διεξοδικά οι λόγοι της διαμαρτυρίας:

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ, ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ
 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α
Εμείς οι επαγγελματίες  και βιοτέχνες του Αγρινίου, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, συγκεντρωθήκαμε  σήμερα  5 Δεκεμβρίου 2012 στα γραφεία του υποκαταστήματος Ο.Α.Ε.Ε. για να διαμαρτυρηθούμε για την τραγική κατάσταση, στην οποία μας έχουν οδηγήσει το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας και η διοίκηση του Ο.Α.Ε.Ε.,  οι οποίοι βρίσκονται εκτός τόπου και χρόνου, κάνουν ότι δεν ξέρουν ότι μέχρι σήμερα το 50% των ασφαλισμένων στον ΟΑΕΕ δεν μπορούν λόγω πραγματικής οικονομικής δυσχέρειας και υπό το βάρος παλαιότερων οφειλών να ανταποκριθούν στην πληρωμή των ασφαλιστικών τους υποχρεώσεων, ανάλγητοι και κωφοί στις φωνές απόγνωσης και στις εκκλήσεις άμεσης βοήθειας, που τους απευθύνουμε καθημερινά.
Από εδώ όλοι μαζί δηλώνουμε ότι  θα κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας αν δεν  υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά μας που είναι:
  1. Πάγωμα  (κεφαλαιοποίηση) για την κρίσιμη περίοδο 2012 – 2014 των παλιών οφειλών και δυνατότητα  με την καταβολή μίας τουλάχιστον εισφοράς ανά εξάμηνο να θεωρούμαστε ασφαλιστικά ενήμεροι και γα γίνεται θεώρηση των βιβλιαρίων υγείας μας.
  2. Άμεση ενεργοποίηση του λογαριασμού Ασφάλισης Ανεργίας για αυτοτελώς και ανεξάρτητα απασχολούμενους και αποσύνδεση του επιδόματος ανεργίας από οφειλές προς το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.
  3. Σταμάτημα της κοροϊδίας στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων διαδοχικής ασφάλισης
  4. Αύξηση του ποσοστού του ΑΕΠ για τη χρηματοδότηση του ΕΟΠΥΥ και όχι τη διάλυσή του, με σκοπό την ιδιωτικοποίησης της υγείας, την πτώχευσή της και την αντικατάστασή τους από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες
  5. Αξιοποίηση των πόρων (περισσότερα από 20 εκατομ. €), που έχουν συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Εργατικής Εστίας για την οργάνωση και εφαρμογή προγραμμάτων κοινωνικού τουρισμού αποκλειστικά για τους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Ο.Α.Ε.Ε.  και άμεση χορήγηση των δελτίων
  6. Αποποινικοποίηση των χρεών προς τον Ο.Α.Ε.Ε.
  7. Ιατροφαρμακευτική κάλυψη ασφαλισμένων στον Ο.Α.Ε.Ε. που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους
  8. Κατάργηση της νέας αύξησης του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια
  9. Μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά 20%  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι σύντομα και περιεκτικά, χωρίς προσβολές και χυδαίες εκφράσεις.
Η συντακτική μας ομάδα κάνει χρήσει του κώδικα δεοντολογίας, περιφρουρώντας την τιμή και την υπόληψη κάθε πολίτης αλλά θέλει να διατηρήσει και ένα πολιτισμένο επίπεδο στο δημόσιο διάλογο και δεν θα δημοσιεύει σχόλια που δεν ανήκουν στο ύφος του ιστότοπου.
Ευχαριστούμε