Πέμπτη 29 Νοεμβρίου 2012

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΡΩΤΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ Β' ΕΛΜΕ

Μεγάλη ήταν η συμμετοχή στις σημερινές εκλογές (στη ψηφοφορία) για το νέο ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας. Η καταμέτρηση ολοκληρώθηκε και ήταν σε εξέλιξη αυτή της σταυροδοσίας, ενώ υπάρχουν ήδη τα αποτελέσματα, σχετικά με την κατανομή των εδρών.
Σύμφωνα με αυτά, ψήφισαν 863 εκπαιδευτικοί, ενώ όπως φαίνεται υπήρξε και ένα θρίλερ για τις δυο τελευταίες παρατάξεις (ΠΑΣΚ και ΡΑΣ), για το ποια θα έπαιρνε έδρα. Τελικά την 9η έδρα απέσπασε η ΠΑΣΚ με λίγους ....
ψήφους διαφορά από τη ΡΑΣ. Τα τελικά αποτελέσματα, λένε ότι η "Συμμαχία" ενισχύθηκε σημαντικά, η ΔΑΚΕ διατήρησε τις δυνάμεις της με φθίνουσα προοπτική, ενώ αναμενόμενη ήταν η καθίζηση στην άλλοτε "κυρίαρχης" ΠΑΣΚ-Κ.

Αναλυτικά, η Συμμαχία καθηγητών έλαβε 313 ψήφους και τέσσερεις (4) έδρες, η ΔΑΚΕ 259 ψήφους και τρεις (3) έδρες, η ΕΣΑΚ - ΔΕΕ 84 ψήφους και μία (1) έδρα, η ΠΑΣΚ 74 ψήφους και μια (1) έδρα, ενώ η ΡΑΣ με 57 ψήφους δεν έχει έδρα στο νέο ΔΣ της Β' ΕΛΜΕ.
Το πρωί, πραγματοποιήθηκε στον κινηματογράφο "Άνεσις" η γενική συνέλευση των καθηγητών, με περιορισμένη προσέλευση, όπως φαίνεται και από τις φωτο από το agriniopress 
Τα αποτελέσματα των περυσινών εκλογών (2011), είχαν ως εξής:
ΨΗΦΙΣΑΝ 796
ΑΚΥΡΑ-ΛΕΥΚΑ 87
ΕΓΚΥΡΑ 709
Παρατάξεις         Ψήφοι              Ποσοστό         Έδρες
ΔΑΚΕ                    260                      36,67%            3
ΣΥΜΜΑΧΙΑ            198                      27,93%            3
ΠΑΣΚ                    100                     14,10%             1
ΕΣΑΚ-ΔΕΕ               92                      12,98%            1
ΡΑΣ                        59                        8,32%            1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι σύντομα και περιεκτικά, χωρίς προσβολές και χυδαίες εκφράσεις.
Η συντακτική μας ομάδα κάνει χρήσει του κώδικα δεοντολογίας, περιφρουρώντας την τιμή και την υπόληψη κάθε πολίτης αλλά θέλει να διατηρήσει και ένα πολιτισμένο επίπεδο στο δημόσιο διάλογο και δεν θα δημοσιεύει σχόλια που δεν ανήκουν στο ύφος του ιστότοπου.
Ευχαριστούμε