Κυριακή, 11 Ιανουαρίου 2015

Βιογραφικό Σημείωμα Γιάννη Κολοβού-Υποψήφιου Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ

1. Προσωπικές Πληροφορίες
Γεννήθηκε στην Πάλαιρο Αιτωλοακαρνανίας στις 10/05/1956. Το 1974 αποφοίτησε από το Εξατάξιο Γυμνάσιο Βόνιτσας και εισήχθη στο Μαθηματικό Τμήμα του ΕΚΠΑ την ίδια χρονιά. Από το 1987 εργάζεται ως Μαθηματικός σε σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Αγρινίου. Είναι παντρεμένος με την Κατερίνα Κοσμοπούλου (συνταξιούχο δικαστική υπάλληλο) και είναι...πατέρας 2 παιδιών (Ανδρέας και Δήμος).

2. Πολιτική Δράση
Από το 1974 ως το 1977 ήταν μέλος της πανελλαδικής οργάνωσης νέων ΕΚΟΝ Ρήγας Φερραίος. Από το 1977 ως το 1990 ήταν μέλος του ΚΚΕ και από το 1990 μέχρι και σήμερα ήταν μέλος του ΣΥΝ και στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ. Έχει διατελέσει γραμματέας της Οργάνωσης Αγρινίου του ΣΥΝ για δύο θητείες. Έχει εκλεγεί γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΝ Αιτωλοακαρνανίας για τρεις θητείες. Έχει θητεύσει μια φορά ως Συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας. Υπήρξε για τέσσερα χρόνια μέλος της ΚΠΕ του ΣΥΝ. Σήμερα είναι μέλος της Γραμματείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Αιτωλοακαρνανίας.

3. Συνδικαλιστική Δράση
Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αδιόριστων Εκπαιδευτικών από το 1982 ως το 1987. Έχει πλούσια συνδικαλιστική δράση, όντας επί σειρά ετών πρόεδρος και μέλος του Δ.Σ της Β' ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας. Έχει εκλεγεί σύνεδρος σε τουλάχιστον 10 συνέδρια της ΟΛΜΕ και της ΑΔΕΔΥ. Σήμερα είναι εκλεγμένο μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ.

4. Αυτοδιοικητική Δράση
Έχει υπάρξει υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Δήμο Αγρινίου και στη Νομαρχία/Αντιπεριφέρεια Αιτωλοακαρνανίας. Σήμερα είναι εκλεγμένος σύμβουλος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας με το συνδυασμό “Ανατροπή Τώρα” που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι σύντομα και περιεκτικά, χωρίς προσβολές και χυδαίες εκφράσεις.
Η συντακτική μας ομάδα κάνει χρήσει του κώδικα δεοντολογίας, περιφρουρώντας την τιμή και την υπόληψη κάθε πολίτης αλλά θέλει να διατηρήσει και ένα πολιτισμένο επίπεδο στο δημόσιο διάλογο και δεν θα δημοσιεύει σχόλια που δεν ανήκουν στο ύφος του ιστότοπου.
Ευχαριστούμε