Κυριακή 30 Δεκεμβρίου 2012

Ανοιχτά σήμερα Κυριακή τα περισσότερα μαγαζιά της αγοράς του Αγρινίου χωρίς αγοραστές

Σημερινή φωτό από την Αγορά του Αγρινίου http://www.aerasnews.gr
Η οικονομική κατάσταση και ο μαρασμός της αγοράς από τη μία, απο την έλλειψη χρημάτων σε κάθε οικογένεια, που δεν ξέρουν τι τους ξημερώνει, καθώς και ότι η Κυριακή 30-12-2912 είναι προπαραμονή πρωτοχρονιάς αυτά ανάγκασαν  κυρίως τους περισσότερος εμπόρους να ανοίξουν τα μαγαζιά τους μήπως και βγάλουν κάτι από τα σπασμένα της χρονιάς γι' αυτό δεν μπορέσουν να ανταποκριθούν (για πρώτη φορά) στο κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Αγρινίου για το κλείσιμο των καταστημάτων τους. Το θέμα είναι εάν υπήρξε σήμερα τζίρος στα καταστήματα του Αγρινίου; Μια πρώτη εικόνα έχουμε από όσους επαγγελματίες ρωτήσαμε μας είπαν μια απ' τα ίδια, συνεπώς δεν πρέπει ορισμένοι να ολισθαίνουν για το σημερινό γεγονός σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Όπως επί παραδείγματι για ελεύθερο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, άνοιγμα ορισμένων αργιών, καλοκαίρι κ.α.
Όσο για τους καταναλωτές της πόλης και η δομική αποχή από κάθε συναλλαγή αυτή υπάρχει δυο χρόνια τώρα από την αγορά και δεν χρειαζόταν να το θυμίσουν την τελευταία Κυριακή του έτους οι τροϊκανοί εσωτερικού και όσοι τους υπηρετούν. 
Με μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, μπορεί να διαπιστώσει κάποιος τα παραπάνω πως ενώ τα περισσότερα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά για να εξυπηρετήσουν ο κόσμο προτίμησε την βόλτα και το χάζεμα στις βιτρίνες περισσότερο για τα μικρά παιδιά αυτές τις φτωχικές γιορτινές μέρες.
Με την ευκαιρία θέλουμε να στηλιτεύσουμε και το γεγονός ότι ούτε το Δημοτικό Συμβούλιο ασχολήθηκε με τα αιτήματα των εμπόρων-δημοτών μας, αλλά ούτε και το τοπικό κανάλι δεν έχει ανοίξει κάποια σοβαρή συζήτηση, όπως και για μια σειρά άλλα θέματα, εκτός του Δελτίου Ειδήσεων ίσως για να βρίσκεται στην επικαιρότητα μάλλον.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι σύντομα και περιεκτικά, χωρίς προσβολές και χυδαίες εκφράσεις.
Η συντακτική μας ομάδα κάνει χρήσει του κώδικα δεοντολογίας, περιφρουρώντας την τιμή και την υπόληψη κάθε πολίτης αλλά θέλει να διατηρήσει και ένα πολιτισμένο επίπεδο στο δημόσιο διάλογο και δεν θα δημοσιεύει σχόλια που δεν ανήκουν στο ύφος του ιστότοπου.
Ευχαριστούμε