Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Η μελέτη ιδιωτών αιτία διαφωνιών στο Δημοτικό Συμβούλιο για τη παράκαμψη της Μακρυνείας

Με τις ψήφους της πλειοψηφίας (παράταξης Μοσχολιού)  και ενός δημοτικού συμβούλου της «Πανδημοτικής Πρωτοβουλίας», έγινε δεκτή από το σώμα η παραλαβή των μελετών από ιδιώτες μελετητές (που ήταν και η αιτία της διαφωνίας) για το έργο της παράκαμψης της Μακρυνείας στην χθεσινοβραδυνή Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ο λόγος που απείχε (γνωστή τακτική) από την ψηφοφορία η "Πανδημοτική Πρωτοβουλία" καθώς διαφώνησε και η "Λαϊκή Συσπείρωση" ήταν το γεγονός, όπως προείπαμε ότι η σύνταξη των μελετών είχε ανατεθεί σε........... ιδιώτες. Για τη γνωστή βιομηχανία ο λόγος. Θέλω να δω στην οικονομική επιτροπή αυτοί που αποχωρούν απο το Δ.Σ. τι... ψηφίζουν!!
Πάντως και οι δύο παρατάξεις δήλωσαν ότι είναι υπέρ του έργου (αφού δε  θεωρούν αξιόπιστη τη μελέτη των ιδιωτών, εκτός και εάν εννοούν κάτι άλλο, πως δέχονται το έργο, που θα γίνει - αν γίνει - σύμφωνα με τις μελέτες που δεν δέχθηκαν;) το οποίο εάν και όταν ολοκληρωθεί ο συγκεκριμένος παρακαμπτήριος δρόμος (μήκους 16 χλμ. και κόστους κατασκευής 10.000.000 ευρώ) θα ανακουφίσει τον κυκλοφοριακό φόρτο όλης της Μακρυνείας.
Είναι γνωστό ότι όλη η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται εδώ και δεκαετίες από τον οδικό άξονα ο οποίος διασχίζει στο μέσον των χωριών της Μακρυνείας και ούτε υπάρχει δυνατότητα διαπλάτυνσή τους αφού τα χωριά έχουν αναπτυχθεί παράλληλα του "επαρχιακού" δρόμου.
Σε ότι αφορά τη χρηματοδοτηση του έργου, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος ανέφερε ότι γίνεται μεγάλη προσπάθεια να γίνει μέσου του προγράμματος του ΕΣΠΑ! Δηλαδή όλα στο ΕΣΠΑ και ότι προκύψει; Μα το ΕΣΠΑ με το Μνημόνιο ΙΙΙ θα αναθεωρηθεί πως θα χρηματοδοτηθούν τόσα έργα που θέλουν να εντάξουν οι αυτοδιοικητικοί ταγοί μας;

Με πληροφορίες απο το http://www.aerasnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τα σχόλιά σας να είναι σύντομα και περιεκτικά, χωρίς προσβολές και χυδαίες εκφράσεις.
Η συντακτική μας ομάδα κάνει χρήσει του κώδικα δεοντολογίας, περιφρουρώντας την τιμή και την υπόληψη κάθε πολίτης αλλά θέλει να διατηρήσει και ένα πολιτισμένο επίπεδο στο δημόσιο διάλογο και δεν θα δημοσιεύει σχόλια που δεν ανήκουν στο ύφος του ιστότοπου.
Ευχαριστούμε